Cazuri sociale

Iordache Ionuț are 11 ani și este unul dintre cei 32 de copii ai centrului social din Dărăști Vlașca, Județul Giurgiu, administrat de Fundația Christian Hope.

Ionuț este un copil înfiat și după ce mama adoptivă a decedat în anul 2015 (fiind bolnavă de cancer), a rămas în grija tatălui său adoptiv.

Cei doi locuiesc împreună într-o casă fără baie, în care sărăcia este prezentă în toate formele sale, dar sunt fericiți că se au unul pe celalalt.

Mama biologică a lui Ionuț locuiește în același sat cu el, însă aceasta nu și-a exprimat niciodată dorința de a-l vedea, ba mai mult a refuzat acest lucru.

Tatăl său adoptiv încearcă din răsputeri să ducă la bun sfârșit construcția casei în care trăiesc, lucrează cu ziua în sat, dar nu întotdeauna găsește de lucru.

Ionuț este un copil vioi, se adaptează rapid, dar lipsa mamei sale l-a afectat, iar acest aspect se reflectă în atitudinea sa față de persoanele de sex feminin din jurul său, a caror atenție o caută. Are nevoie de afecțiune și în mod evident de spijin emoțional.

Este pasionat de fotbal și pescuit, dar în aceeași măsura ii place lucrul manual și este fascinat de păsări, în mod special de sticleți și pitpalaci, după cum ne-a povestit într-una din vizitele noastre la domiciliu.

Christian Hope a venit în sprijinul familiei Iordache și i-a oferit micuțului rechizite, haine și încălțăminte însă orice ajutor din partea celor care doresc să se implice în acest caz este binevenit.

Au nevoie urgentă de o mașina de spălat, lemne de foc să le ajungă până la primavară și haine groase, așadar, oricine dorește să se implice ne poate contacta telefonic la 0751.133.789 sau prin e-mail la info@christianhope.ro

Alătură-te echipei

Fii alături de noi și nu rămâne indiferent la suferința celor din jur. Întinde o mână de ajutor. Un gest mărunt poate face o diferență majoră. Poti deveni unul dintre voluntarii Christian Hope.

Citeste mai mult

Ajuta-ne

Fie că alegi să donezi sume de bani (2% din impozitul anual pe venit pentru persoane fizice, 20% din impozitul anual pe profit, dacă ești persoană juridică etc.), lucruri materiale sau ai de gând să devii unul dintre voluntarii Christian Hope, fii sigur/ă că ajutorul tău este pe cele mai bune mâini.

Citeste mai mult

Donează

Doneaza acum in conturile RO02BTRLEURCRT0315902501  sau RO52BTRLRONCRT0315902501 pentru a schimba in mai bine viata copiilor si pentru a construi o lume mai sigura pentru copiii de maine.

Donează acum